Olvasóink értékelése: 4 / 5

Csillag aktívCsillag aktívCsillag aktívCsillag aktívCsillag inaktív
 

 

SZABADULÓS ÉJSZAKA

avagy Múzeumok Éjszakája Szarvason

 

 

Június 20-án, szombaton 18 órától éjfélig várta a látogatókat a Tessedik Sámuel Múzeum. Nem csak az épületben, hanem az előtte lévő Templom téren is jelen voltunk. Az ottani kézműveskedés közben kellemes muzsika kényeztette a füleket a Chován Kálmán Művészeti Alapiskola jóvoltából. Odabent romantikus gyertyafény mellett lehetett körbejárni mindent: a pincét, a padlást és a régészeti raktárat is megtekinthették a kíváncsiskodók. Utóbbiban Gulyás András, a múzeum régésze kalauzolta a látogatókat válaszolva kérdéseikre. Mindeközben Kalivoda András restaurátor az emeleti díszteremben mutatta be egy báránybőr tarisznya restaurálásának mozzanatait. 

Sötétedéskor távcsöves csillagászati bemutatóra került volna sor a múzeum előtt, de mivel az időjárás tréfálkozós kedvében volt, ezért az érdeklődők a nagyteremben hallgathatták végig Szklenár Tamás naprendszerrel kapcsolatos előadását.

Újdonságként idén egy szabadulós játékkal is készültünk, amelynek lényege a leleményesség. A hatalmas érdeklődésre való tekintettel két hétig még próbára tehetik magukat a látogatók a "Bezárva a múzeumba" nevű játékkal. 

 

További képek itt: 

 

  

Szóljon hozzá!


Biztonsági kód
Frissítés