Olvasóink értékelése: 4 / 5

Csillag aktívCsillag aktívCsillag aktívCsillag aktívCsillag inaktív
 

   

 

 

 

Szarvas, Tessedik Sámuel Múzeum

 

 

A Tessedik Sámuel Múzeum idén is csatlakozott a Múzeumok Éjszakája nevű országos rendezvénysorozathoz. Ennek keretén belül várjuk az érdeklődőket június 20-án este hat órától éjfélig, nem csak a múzeumban, hanem a múzeum előtti Templom térre is, ahol zenei kíséret mellett lehet majd kézműveskedni egészen sötétedésig. Nyolc óra körül érkezik Szklenár Tamás, aki távcsöves csillagászati bemutatót tart az érdeklődőknek. A látogatók körbejárhatják a múzeumot, betekinthetnek régészeti raktárunkba, a pincébe, valamint a padlásra is felmehetnek, mindezt gyertyafény mellett. 

Készítettünk egy új játékot is az idén. A vállalkozó kedvűeket bezárjuk egy terembe, ahonnan bizonyos időn belül ki kell jutni, miközben keresgélni kell, és feladványokat kell megoldani. Ez az ún. szabadulós játék, melynek elődeit nagy érdeklődés övezi világszerte, bár hazánkban még nem annyira elterjedt. Ezzel is szeretnénk kedveskedni az ide érkezőknek.  

 

Részletes program: 

 

„Áramszünet” (18:00-24:00): A Tessedik Sámuel Múzeum épülete gyertyafénybe borul erre az éjszakára.

 

Pincétől a padlásig  (18:00-24:00): Ezen az éjszakán a látogatók betekintést nyerhetnek a múzeum közönség elől elzárt termeibe.

 

Kézműveskedés (18:00-21:00) Aki nem akar a sötétben vakoskodni alkalma nyílik saját mécses készítésére, de az éjszakai baglyok sem mennek haza üres kézzel. Mindezeket a múzeum előtti Templom téren alkothatják meg a látogatók.

 

VÁLTOZÁS!
„Csillaglesen” (20:00-24:00): Távcsöves csillagászati bemutatóval várja az érdeklődőket Szklenár Tamás a múzeum előtti téren (a Szent István park helyett) már este nyolc órától! 

 

Bezárva a múzeumba, avagy múzeumi szabadulós játék (18:00-24:00): Vajon sikerül-e időben kijutni a teremből, vagy bent ragadnak a látogatók? Tesztelhetik leleményességüket a vállalkozó kedvűek.  

 

BŐVÜLT A PROGRAM!
"Kis éji zene" (18:00-tól): A Chován Kálmán Művészeti Alapiskola jóvoltából zenei kíséret mellett lehet majd kézműveskedni a múzeum előtti téren. 

 

A jegyár 400 Ft egységesen személyenként.

A belépőhöz ajándék is jár! 

Rossz idő esetén a kézműves foglalkozás a földszinti teremben lesz megtalálható, a zene pedig a folyosóról fog szólni. A csillagászati bemutató helyett pedig az emeleti nagyteremben szervezünk programot hasonló témában. 

 

 

Várunk minden érdeklődőt szeretettel! 

 

A programváltoztatás jogát fenntartjuk.

 

Szóljon hozzá!


Biztonsági kód
Frissítés