Olvasóink értékelése: 0 / 5

Csillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktív
 

 

2016-ban is Népmese Nap! 

 

 


 

Kedves Pedagógus Kollégák!

 

2005 tavaszán a Magyar Olvasástársaság felhívással fordult mindazokhoz, akiknek fontos a népmesék fennmaradása és a mesékben élő bölcsesség továbbhagyományozása, hogy csatlakozzon ahhoz a kezdeményezéshez, amely szerint szeptember 30. – Benedek Elek születésnapja – legyen a népmese napja.
„Őseinktől kincsekkel teli tarisznyát kaptunk örökségbe, de mintha egyre gyakrabban tétlenül néznénk ennek háttérbe szorulását, elfelejtését. Vegyük birtokba, ismerjük meg, fényesítsük újra és adjuk tovább az eleinktők kapott, élethosszig érvényes, értékes, unokáink számára is feltétlenül megőrzendő, mesebeli kincseket. (Részlet a Magyar Olvasástársaság 2005-ös felhívásából)
A Népmese Napját első ízben 2005. szeptember 30-án rendezték meg. A nap célja, hogy a könyvtárosok, az óvónők, a pedagógusok és a mesével foglalkozó szakemberek, valamint a meseszerető gyerekek és felnőttek ezen a napon megkülönböztetett tisztelettel forduljanak a népmesék felé.
A tavalyi évhez hasonlóan  a  Tessedik Sámuel Múzeum és Szárazmalom, Városi Könyvtár  idén is csatlakozott ezen kezdeményezéshez .
Szeretettel hívunk és várunk elsősorban 3., 4. osztályos tanulókat  egy játékos vetélkedőre, melynek helyszíne a múzeum. Időpontja igény szerint alakulna, a szeptember 26-30. között, bejelentkezés alapján.
Terveink szerint a vetélkedőn egyszerre csak egy osztály vesz részt, 4-5 csapatot alkotva.
Részvételi szándékukat szeptember 21-ig legyenek szívesek jelezni az alábbi telefonszámon.
A programban való részvétel ingyenes.
 

                                                                                          Üdvözlettel: Horváth Mariann

                                                                                                               múzeumpedagógus

                                                                                                                 tel.: 20 213 5575

  

Szóljon hozzá!


Biztonsági kód
Frissítés